بنر موبایل ارزان سرای همکار عمده
پشتیبانی : 09392387717-88226487-021-88228724-021-09198042826
ولیعصر / چهاراه طالقانی مجتمع نور / طبقه 1 تجاری / واحد 9145-9148

آیا بلوتوث می تواند خطرناک باشد؟

خطرات بلوتوث

شایعات و حقایق: آیا بلوتوث می تواند خطرناک باشد؟

فناوری بلوتوث برای مدت طولانی با ما بوده است – و برخی از شایعات در مورد این اتصال بی سیم حداقل برای مدت طولانی وجود داشته. اول از همه، این ترس وجود دارد که هدفون های بلوتوث مضر هستند و می توانند باعث بیماری شوند. ما به توضیح این و چند شایعه بلوتوث دیگر خواهیم پرداخت.

برای درک بهتر: بلوتوث چگونه کار می کند؟

بلوتوث یک استاندارد رادیویی مهم و گسترده در کنار وای فای است. در دستگاه‌های متعددی و در همه برندهایی که بلوتوث را ساپورت می کند نصب می‌شود و به این صورت عمل می‌کند: به عنوان مثال، اگر تلفن هوشمند خود را به یک اسپیکر بزرگ بلوتوثی متصل کنید، این دو دستگاه از طریق میدان‌های الکترومغناطیسی با فرکانس بالا با هم ارتباط برقرار می‌کنند. اینجاست که “تابش بلوتوث” تولید می شود. دستگاه ها از طریق این اتصال بسیار پایدار – معمولاً فقط در فواصل کوتاه – به صورت بی سیم داده ها را مبادله می کنند.

میزان رسیدن سیگنال بلوتوث به کلاس انتقال بستگی دارد. کلاس های ۲ و ۳ به بردهای ۵ تا ۳۰ متر می رسند. این استاندارد در اکثر دستگاه‌ها مانند هدفون‌های بلوتوث، اسپیکرها، و یا حتی بیشتر گوشی‌های هوشمند تعبیه شده است. با کلاس ۱، برد ۱۰۰ متر یا حتی بیشتر امکان پذیر است.

آیا تابش بلوتوث اکنون مضر است؟

در زندگی روزمره ما تقریباً دائماً توسط تشعشعات الکتریکی احاطه شده ایم که به نام الکترواسموگ نیز شناخته می شود. بلوتوث نیز به این امر کمک می کند. با این حال، تشعشع ساطع شده توسط دستگاه‌های بلوتوث معمولی بسیار کم است – برای مثال، کمتر از تابشی که توسط تلفن هوشمند یا روتر وای‌فای ساطع می‌شود.

SAR – واحد اندازه گیری تابش الکترومغناطیسی

واحد اندازه گیری مورد استفاده برای ارزیابی شدت تابش ساطع شده، نرخ جذب ویژه (SAR) است. این نشان می دهد که چه مقدار تشعشع توسط بدن انسان جذب می شود. البته مقررات و حداکثر مقادیر وجود دارد. اینها از اداره فدرال حفاظت در برابر تشعشع می آیند و بیان می کنند که تا ۰.۰۸ وات به ازای هر کیلوگرم وزن کل بدن یا تا ۲ وات در کیلوگرم به صورت محلی برای قسمت های مختلف بدن بی ضرر است.

تابش تلفن همراه و هدفون بلوتوث چقدر است؟

مقادیر SAR برای گوشی های هوشمند خاص را می توان در اداره فدرال حفاظت در برابر تشعشع بررسی کرد. در اینجا چند مثال عینی آورده شده است:

Huawei P30: SAR در گوش ۰.۳۳، SAR در بدن ۰.۸۵
Apple iPhone 11: مقدار SAR در گوش ۰.۹۵، مقدار SAR در بدن ۰.۹۹
Samsung Galaxy S10: مقدار SAR در گوش ۰.۴۸، مقدار SAR در بدن ۱.۵۹
ایرپادهای اپل – یکی از اولین هدفون های بی سیم واقعی – دارای قدرت انتقال کلاس ۱، بنابراین برد بالا و همچنین مقدار SAR قابل مقایسه با گوشی های هوشمند، یعنی ۰.۴۶۶ وات بر کیلوگرم. که هنوز خیلی کمتر از حد ۲ وات است. اکثر هدفون های بلوتوث دیگر به کلاس انتقال ۲ یا ۳ تعلق دارند و بنابراین مقادیر بسیار پایین تری دارند.

کاملاً واضح است که: اسپیکر بزرگ بلوتوثی و هدفون های بلوتوث خطرناک نیستند

همانطور که می بینید، همه این وسایل در یک منطقه بی خطر حرکت می کنند. دستگاه‌های بلوتوث با کلاس‌های انتقال ۲ و ۳ به دلیل قدرت انتقال کم، همیشه کمتر از حداکثر مقادیر توصیه‌شده باقی می‌مانند.در واقع، اگر از هدفون بلوتوث به جای تلفن همراه روی گوش خود استفاده کنید، واقعاً به خودتان لطف می کنید.

باید از الکترواسموگ بیش از حد اجتناب شود: نکاتی برای سم زدایی تشعشعات

بنابراین، ما می‌توانیم در مورد بلوتوث همه چیز را روشن کنیم: لازم نیست نگران باشید، استفاده از هدفون بلوتوث و اسپیکر بزرگ خطرناک نیست. با این حال، اداره فدرال حفاظت در برابر تشعشعات آلمان به طور کلی توصیه می کند که تشعشعات الکترومغناطیسی اطراف خود را به حداقل برسانید. ما عملاً نمی‌توانیم از امواج الکترومغناطیس فرار کنیم – اما مثل همیشه، این معیار تعیین‌کننده است. برخی از مهمترین نکات عبارتند از

روترهای وای فای باید در مناطقی راه اندازی شوند که هیچ کس مدت طولانی را در مجاورت سپری نمی کند.
دستگاه های استفاده نشده یا عملکردهای انتقال مانند بلوتوث، وای فای یا حتی داده های تلفن همراه باید خاموش شوند.
در شب، گوشی هوشمند نباید مستقیماً در کنار سر شما یا در بهترین حالت، اصلاً در اتاق خواب قرار نگیرد. نکته، اگر از تلفن همراه خود به عنوان ساعت زنگ دار استفاده می کنید: حالت پرواز را در شب تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: مقالات تخصصی اسپیکر

سایر شایعات بلوتوث

ادعای مضر بودن هدفون های بلوتوث تنها شایعه ای بیش نیست که در مورد بلوتوث منتشر شده است – در اینجا گزیده ای از ادعاهای دیگر در مورد استاندارد انتقال وجود دارد.

بلوتوث نمی تواند از طریق دیوارها منتقل شود: این شایعه ممکن است به سادگی ناشی از محدوده محدود اتصال بلوتوث باشد. درست است که دیوارهای ضخیم مانعی هستند که می توانند کیفیت اتصال را محدود کنند. اما به محض ناپدید شدن در پشت دیوار، اتصال به هیچ وجه بلافاصله قطع نمی شود. بسیار مهمتر در مورد بلوتوث فاصله بین دستگاه های جفت شده است.
بلوتوث و وای فای نمی توانند به طور همزمان استفاده شوند: هر دو مسیر انتقال در واقع از یک باند فرکانس رادیویی برای ارسال داده استفاده می کنند. با این حال، چندین کانال در این باند فرکانسی وجود دارد که می توان از آنها توسط بلوتوث و وای فای استفاده کرد. فناوری‌ها اکنون آنقدر هوشمند هستند که می‌توانند دائماً یک فرکانس آزاد را جستجو کنند و اگر شرایط در جایی تنگ شد، به عقب و جلو سوئیچ کنند. بنابراین می توانید بدون نگرانی در مورد تداخل رادیویی از بلوتوث و وای فای همزمان استفاده کنید.
بلوتوث دائماً از باتری استفاده می کند: در روزهای اولیه، بلوتوث باتری گوشی شما را نسبتاً سریع تخلیه می کرد. خوشبختانه تکنولوژی در حال پیشرفت است. با نسخه های جدیدتر بلوتوث (در حال حاضر در بلوتوث ۵ هستیم)، لازم نیست نگران باشید که اتصال دائمی بلوتوث باتری شما را خالی کند. به عنوان مثال، اگر گوشی خود را با هدفون داخل گوشی خود جفت کرده اید، تنها زمانی که باتری خالی می شود زمانی است که به آن متصل می شوید و موسیقی پخش می کنید. اگر هدفون بی صدا باشد، اتصال بلوتوث نیز قطع می شود.

هدفون بلوتوث برای لذت بردن بی دغدغه از موسیقی

به صورت بی سیم و با سهولت کامل به موسیقی گوش دهید – روی مبل یا در راه رفتن به محل کار

اسپیکر بلوتوثی و انواع اسپیکر خانگی که کیفیت موسیقی و صدای بلند را برای ما تامین می کنند با خیال راحت استفاده کنید، داشتن یک اسپیکر بزرگ در خانه دنیای موسیقی شما را دگرگون خواهد کرد.

 

اسپیکر بزرگ برای موسیقی
با اسپیکر بزرگ با خبال راحت موسیقی گوش دهید

 

نتیجه گیری:

تشعشعات هدفون بلوتوث مضر نیستند
سازندگان دستگاه های بلوتوث باید حداکثر مقادیر مشخصی را برای تشعشعات الکترومغناطیسی ساطع شده رعایت کنند.
تابش بلوتوث ساطع شده از هدفون آنقدر کم است که کاملا بی ضرر است.
وقتی با گوشی روی گوش صحبت می کنید، تشعشع بیشتری دریافت می کنید تا زمانی که با هدفون داخل گوشی به موسیقی گوش می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

انواع اسپیکر

فهرست مطالب این صفحه