بنر موبایل ارزان سرای همکار عمده
پشتیبانی : 88227827-02188226487-02188228724-02109198042826
ولیعصر / چهاراه طالقانی مجتمع نور / طبقه 1 تجاری / واحد 9145-9148

اسپیکرهای کامپیوتر چگونه کار می کنند؟

اسپیکر کامپیوتر چگونه کار میکنند

<بخش اول>

مقاله جامع درباره اینکه اسپیکرهای کامپیوتر چگونه کار می کنند؟

کامپیوترها و رایانه ها در دنیای مدرن در همه جا حضور دارند و خدمات متعددی از جمله وظایف چندرسانه ای را در اختیار ما قرار می دهند که اسپیکرهای که بیشتر به صورت اسپیکر سه تیکه و اسپیکر دو تیکه وجود دارند بسیار رایج هستند که صفحه قیمت اسپیکر کامپیوتر میتوانید نمونهای مختلف آنها را بررسی فرمایید. اگر تا به حال فکر کرده اید که اسپیکرهای کامپیوتر چگونه کار می کنند، این مقاله برای شما مناسب خواهد بود!

اسپیکرهای کامپیوتر چگونه کار می کنند؟ اسپیکرهای رایانه ها چه خارجی و چه داخلی، به عنوان مبدل هایی عمل می کنند که صدای کامپیوتر را به امواج صوتی قابل شنیدن تبدیل می کنند. ابتدا با تبدیل صدای دیجیتال کامپیوتر به صدای آنالوگ از طریق DAC، درایورهای بلندگو (معمولاً الکترومغناطیسی) به طور تصادفی لرزیده و صدا را منتشر می کنند.

در این مقاله، انواع اسپیکرهای مورد استفاده در کامپیوترها، نحوه اتصال رایانه ها به بلندگوها (داخلی و خارجی) و نحوه ترکیب «اسپیکرهای غیر کامپیوتری» دیگر در تنظیمات کامپیوتر را مورد بحث قرار خواهیم داد.

چه نوع درایورهای بلندگو در اسپیکرهای کامپیوتر استفاده می شود؟

اسپیکرها مبدل هایی هستند که سیگنال های صوتی (انرژی الکتریکی) را به امواج صوتی (انرژی موج مکانیکی) تبدیل می کنند. اگرچه بخش های مختلف زیادی در آناتومی بلندگوها وجود دارد، دستگاه مبدل بحرانی درایور نامیده می شود.

بنابراین این درایورهای بلندگو هستند که در واقع برای تبدیل صدا به صدا عمل می کنند.

اسپیکر سه تیکه برای کامپیوتر


اسپیکرهای کامپیوتر چگونه کار می کنند؟ (توکار و خارجی)

اسپیکرهای کامپیوتر، مانند اکثریت قریب به اتفاق سایر اسپیکرها، معمولاً از آنچه به عنوان درایورهای بلندگوی الکترودینامیک، دینامیک یا “سیم پیچ متحرک” شناخته می شوند، استفاده می کنند.

این درایورها از القای الکترومغناطیسی برای تبدیل صدا به صدا استفاده می کنند. در بخش بعدی در مورد این نوع درایور با جزئیات بیشتری صحبت خواهیم کرد.

فراتر از نوع مبدل، می‌توانیم درایورهای اسپیکر کامپیوتر را بیشتر دسته‌بندی کنیم. این به طور کلی با اندازه و پاسخ فرکانسی انجام می شود.

محدوده فرکانس قابل شنیدن برای انسان به طور جهانی از ۲۰ هرتز تا ۲۰۰۰۰ هرتز پذیرفته شده است. درایورهای الکترودینامیک معمولی برای پوشش کل این محدوده مشکل دارند، بنابراین گاهی اوقات مجبور می شویم درایورهای مختلفی را در سیستم اسپیکر کامپیوتر ترکیب کنیم.

اگر حتی اصطلاحات ساب ووفر، ووفر، درایور میان رده و/یا تیوتر را شنیده اید، در مورد انواع مختلف درایورهای الکترودینامیکی هم شنیده باشید.

بسیاری از سیستم های اسپیکر کامپیوتر با چند بلندگو عرضه می شوند. به طور معمول، این شامل یک جفت استریو (دو بلندگوی یکسان برای کانال های صوتی چپ و راست) و شاید یک ساب ووفر است.

یک ساب ووفر کامپیوتری فرکانس های پایین رده (اغلب از ۲۰ هرتز تا حدود ۸۰-۱۲۰ هرتز) را کنترل می کند و تمایل دارد یک درایور بزرگ و یک تقویت کننده اختصاصی داشته باشد.

اسپیکرهای دیگر ممکن است چندین درایور برای تولید فرکانس های دیگر داشته باشند. ووفرهای معمولی در محدوده فرکانس متوسط ​​و متوسط ​​به خوبی کار می کنند. درایورهای میان رده در میان رده ها برتری دارند و تیوترها فرکانس های سطح بالا را پوشش می دهند.

یک متقاطع در این بلندگوها طراحی خواهد شد تا به طور موثر سیگنال ورودی را فیلتر کرده و باندهای فرکانسی مناسب را به درایورهای مناسب خود ارسال کند.

البته، برخی از اسپیکرهای کامپیوتر برای تولید تمام یا حداقل اکثریت طیف شنیداری به یک درایور در هر بلندگو متکی هستند.

این اسپیکرها معمولاً دارای تقویت‌کننده‌های داخلی هستند که در بخش بعدی تقویت و درایور صحیح بلندگوها با جزئیات بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: مقاله بررسی خرید اسپیکر با توان و وات مختلف

بلندگوهای الکترودینامیکی چگونه کار می کنند؟

همانطور که قبلاً گفته شد، درایورهای الکترودینامیکی تا حد زیادی رایج ترین در اسپیکرهای کامپیوتر هستند. بیایید در مورد نحوه عملکرد این بلندگوهای الکترودینامیک بحث کنیم و با مروری کوتاه بر نحوه ساخت آنها شروع کنیم.

همانطور که می بینیم، درایور اسپیکر پویا از اجزای مختلفی ساخته شده است. بیایید نقش هر قسمت را مورد بحث قرار دهیم.

ساختار مغناطیسی: ساختاری که یک میدان مغناطیسی دائمی متمرکز را در محرک و به ویژه سیم پیچ صدا فراهم می کند.

آهنربا: منبع اصلی میدان مغناطیسی درایور بلندگو (قطعه قطب های مغناطیسی آهنربای اصلی را گسترش می دهد).

صفحه قطب بالا: یک قطب مغناطیسی آهنربا را به قسمت بیرونی سیم پیچ صدا گسترش می دهد.

یوغ (صفحه قطب پایین + قطعه قطب): صفحه قطب پایین و قطعه قطب رو به بالا اغلب با هم به عنوان یوغ نامیده می شوند. این جزء پشت بلندگو است و قطب مغناطیسی مخالف را تا داخل سیم پیچ صدا گسترش می دهد.

سبد: محفظه فیزیکی ثابتی است که به ساختار مغناطیسی در پایین، اطراف در بالا، و عنکبوت جایی در وسط متصل می شود.

بنابراین چگونه این طراحی با هم ترکیب می شود تا به عنوان یک درایور بلندگو عمل کند؟

بیایید با سیگنال صوتی شروع کنیم. توجه داشته باشید که صدا باید آنالوگ باشد تا بتواند بلندگو را هدایت کند، حتی اگر کامپیوترها دستگاه های دیجیتالی باشند.در حال حاضر، فقط بدانید که سیگنال صوتی آنالوگ است، به این معنی که سیگنال الکتریکی AC است.

این سیگنال صوتی AC از سیم پیچ صدا عبور می کند و به لطف القای الکترومغناطیسی یک میدان مغناطیسی همزمان ایجاد می شود. القای الکترومغناطیسی بیان می کند که جریان الکتریکی از طریق یک رسانا میدان مغناطیسی ایجاد می کند. AC با وجود سیم پیچ صدا، باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی متناوب می شود.

میدان مغناطیسی متغیر تولید شده در / اطراف سیم پیچ صوتی با میدان مغناطیسی دائمی آهنرباهای درایور در تعامل است. با تغییر میدان مغناطیسی سیم پیچ صدا، سیم پیچ جذب و دفع می شود و باعث می شود سیم پیچ صدا به گونه ای نوسان کند که شکل موج سیگنال صوتی را تقلید کند.

دیافراگم که به سیم پیچ صدا متصل است نیز با سیم پیچ صدا حرکت خواهد کرد.

عنکبوت حرکت سیم پیچ صدا را فقط به محور Z محدود می کند و در ترکیب با فراگیر، گردش دیافراگم را محدود می کند.

بنابراین سیم پیچ صدا و دیافراگم بر اساس سیگنال صوتی حرکت می کنند. حرکت دیافراگم هوای اطراف خود را هل داده و می کشد و باعث افزایش و کاهش فشار موضعی می شود که به طور موثر به صورت امواج صوتی به بیرون منتشر می شود.

بنابراین به نحوه عملکرد مبدل های اسپیکر کامپیوتر پاسخ می دهد.

بخش دوم مقاله اسپیکرهای کامپیوتر

دیدگاهتان را بنویسید

انواع اسپیکر

فهرست مطالب این صفحه